low section of man against sky

Aangepaste Coronaspoedwet verankert 1,5 m samenleving in grondwet

De 1,5 meter afstand wordt grondwettelijke vastgesteld door de aangepaste Coronawet. Afgelopen vrijdag heeft het kabinet de spoedwet goedgekeurd, maandag nemen tweede en eerste kamer de wet in behandeling.

Inperking

Het feit dat het kabinet zichzelf buiten spel wil zetten met het aannemen van deze wet, verbaast me enorm. Daarbij verliest zij haar geloofwaardigheid door geen verantwoordelijkheid te nemen en door de vrijheid van haar burgers zo enorm in te perken.

Geschrapte onderdelen

De Corona-app is geschrapt, daar wordt een nieuwe wet voor bedacht en handhaving achter de voordeur is ook geschrapt omdat dit via nieuwe gemeentewetten doorgevoerd kan worden. Daar wordt ook aan gewerkt.

Wat betekent dat?

Voor jou: dat wanneer je geen 1,5 meter afstand houdt, je strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Het idee dat je betrapt zou kunnen worden omdat je te dichtbij je moeder of je vriendin loopt omdat je niet tot 1 huishouden behoort, is een angst waar iedereen vroeg of laat mee geconfronteerd zal worden.

Dat is een angst waar wij mee zullen moeten leren leven voor de rest van ons leven maar ook onze kinderen en kleinkinderen.

Vrijheidsdemo Den Haag

Om die reden waren we vandaag naar de vrijheidsdemo in Den Haag gegaan. Met de nieuwe wet zal er ook een nieuw leven met ingeperkte vrijheid in werking treden. Het verbaast me (nog) steeds enorm dat er maar weinig mensen zich hier tegen verzet.

Acceptatie

De rest van Nederland zit thuis, blijkbaar vinden ze de nieuwe regels acceptabel. Dan is het voor hen geen probleem dat de wet ingevoerd wordt. Wat heerlijk moet dat zijn, de rust en de acceptatie van het inleveren van je grondrechten.

Wet van deelgezag

Niet verbaasd opkijken als je verplicht gevaccineerd moet worden. Dat staat immers op de planning. In combinatie met de nieuwe wet van deelgezag over de zorg van je kinderen, kan de overheid de opvoeding van jouw kinderen overnemen. Maar dat vind je toch niet zo erg?

Nieuwe wetten opkomst

Al deze wetten die doorgevoerd worden en heel Nederland slaapt. Slechts een paar honderd man verzamelde zich bij de Mac Donald aan het Buitenhof. Wendy (het bloemenmeisjes) en Morry van Viruswaanzin waren sprekers. Het weer was prachtig en de mensen waren enthousiast. “Weg met de spoedwet!!” “Wat willen wij” “Vrijheid” drummend en toeterend, de bellenblaas vloog je om de oren en kinderen waren prachtige hartjes aan het tekenen.

En het allermooiste was dat politie zo hun best gedaan heeft de stoet te beschermen en te begeleiden. De sfeer van de demo was echt liefde en geduld.

Liefde overwint alles, liefde is onbegrensd en laat zich niet beteugelen door de wetten van de mens. Met dat gegeven berust ik mij.

Dit vind je misschien ook leuk...