Alledaags Avontuur Amsterdam Centrum | Dwars door de regen

Dag lieve mensen!

Daar gaan we weer door de regen, een pakket afhalen bij het agentschap. De Postnl bezorger had mijn pakket aan de Gebroeders Winter aan de Singel afgegeven omdat het pakket blijkbaar te groot was. Mijn vriend en ik hadden 2 grote potten aan proteïne poeder gekocht. Iedereen die in het centrum woont of in het centrum is geweest, weet dat je dan door de drukke menigte heen moet.

Maar ik had geluk (zeg maar)! Want het regende pijpenstelen, dus was het rustiger op straat. Amsterdam Centraal Station en het plein ligt nu al jaren in puin vanwege de eeuwendurende verbouwingen.

silhouette and grayscale photography of man standing under the rain
Foto door Aleksandar Pasaric op Pexels.com

Gevaarlijke oversteek

Nu is er door de hekken en openliggende bestrating een levensgevaarlijke situatie ontstaan waardoor er geen zicht meer is en het tramverkeer rijdt hier DWARS door heen. Er staan een paar dappere verkeersbegeleiders die het verkeer regelen maar die riskeren continue hun eigen leven omdat het autoverkeer (met name de taxi’s) regelmatig ongeduldig voetgangers proberen weg te drukken (of eigenlijk willen doodrijden). Deze dappere verkeersregelaars deden/doen nog steeds hun opperste best het verkeer netjes te begeleiden en ze zijn goed op elkaar ingespeeld.

Kledingwinkels

Ondanks dat het regent, kies ik er voor om een wandeling te maken richting de Dam omdat ik dan langs een paar kledingwinkels kom. Dan ren ik snel naar binnen, race naar de 1e verdieping voor de goedkope truien, reken ik snel af (want stelen doen we niet) en dan vervolg ik met haastige pas mijn route naar de Dam. Daar ren ik de H&M in, voor goedkope plateaulaarsjes, truitjes en etuitjes. Soms is het daar zo druk dat ik een andere keer terug kom.

abstract art background bokeh
Foto door Nguyen Nguyen op Pexels.com

Bellenblaas

Nu het hard regent, is de Dam niet zo druk. Op een enkele Bellenblaas-persoon na. Een verkoper biedt een grote bellenblaas ring met zeep aan. Ik heb geen idee hoe duur dat is maar een enkele toerist vindt dit prachtig. De zeepbellen blijven lang heel en wanneer ze knappen laten ze een glibberige plek op de steentjes achter. Winkeleigenaren aan de Dam hebben een hekel aan deze verkoper(s), omdat hun klanten uitglijden wanneer ze uit de winkel komen. Ook nu zijn al een paar mensen uitgegleden maar dat mag de pret niet drukken! Zodra de handhaving een bezoekje aflegt, zijn deze mensen vaak “verdwenen”. Zelfs de duivenvoerders zijn met de noorderzon weggevlogen.

Patatjes drama

Vroeger liepen er vrouwtjes rond met duivenvoer. Als klein kind waren wij vaak op de Dam te vinden om de duiven te voeren. Nu gebeurt dit voornamelijk stiekempjes en sommige kinderen zijn erg creatief met eten als ze van hun ouders geen voer mogen kopen. Eén keer heb ik een jongetje gezien dat zijn patat met de duiven wilde delen. Om vervolgens bedolven te worden door de duiven die ALLE patatjes wilden hebben.

Corrigerende tik

Het bakje viel op de grond door het gewicht van horde duiven. Vervolgens spatte de mayonaise alle kanten op door de pikkende snavels. Door het gewicht van de duiven viel het jongetje in de mayonaise en patat. En alsof dat niet genoeg was, kreeg hij nog een tik van zijn moeder omdat hij zijn eten verspild had. Hij huilde hartverscheurend en zijn moeder veegde hem schoon, vervolgens troostte ze haar zoontje. Wat een drama was dat!

pexels-photo-166639
Foto door Etha op Pexels.com

Natte stoep

Daar ging ik weer, half rennend, half glijdend door de glibberige natte stenenstoep bij de nieuwe Kerk, voorbij de Magna Plaza (daar NIET naar binnen), de straat door, het bruggetje over naar de Singel (achterom kijken als je hier oversteekt want de tram rijdt hier rechtdoor),  de verkeerde ingang ingerend, omdat het een mooie ingang was, om vervolgens weer naar buiten te slenteren en naar een ingang verderop in de straat dat naar een kelder (GROOT) leidt, binnen te lopen.

Stromende regen

En ja, net op dat laatste stukje, regende het nog iets harder dan het al deed. Die drie minuten lopen in de stromende regen, dat kleine afstandje, drijf en drijf nat, helemaal VERZOPEN! Alsof ik met mijn kleding aan onder een koude douche was gaan staan. Nadat ik alles afgehaald had, heb ik binnen gewacht tot de ergste regenbui voorbij was. Nu hebben we de komende maanden genoeg om te trainen. Ik moet toch toegeven, ondanks dat het zo hard regende, was het wandelen door mijn eigen stad best de moeite waard!

Liefs Suzanna

splash of water
Foto door Noelle Otto op Pexels.com

Dit vind je misschien ook leuk...