Bejaardenbashende Romeo’s een feit, Korpschef baalt zelf “gebashed” te worden

Korpschef baalt van ‘constant bashen’, vakbond zegt dat politie vleugellam wordt | NOS. Een korpschef die het als onredelijk ervaart dat de politie “gebashed” wordt met kritiek. Uiteraard heeft dit ermee te maken dat politieagenten met het gewelddadige optreden van hun collegae of misschien zelf schuldig zijn aan dit geweld, geconfronteerd worden. Hun omgeving, privé-omgeving, familieleden en buren en op social media hebben hun kwaadheid en verontwaardiging geuit over het optreden van de politie.

Heel Nederland heeft het kunnen zien, de geslagen bejaarden, vrouwen en opgepakte kinderen. Een oude vrouw die tot twee keer toe omver gespoten werd door het waterkanon. Dit had helemaal fout kunnen aflopen, iedereen weet wat een gebroken heup op latere leeftijd met je doet.

Eedaflegging of belofte

Politieagenten die het werk neerleggen, lijkt mij meer een teken van protest. Agenten hebben een eed afgelegd of een belofte gedaan om de burgers te beschermen. Zij hebben toegekeken hoe hun agressieve collega’s bejaarden, vrouwen en kinderen met knuppels geslagen hebben en met waterkanon bespoten. Ik kan me best voorstellen dat je als politieagent hiervoor schaamt.

Geen wapenstok gebruikt

Het is mij niet onopgemerkt gebleven dat niet alle agenten tijdens de ME charge hun wapenstok gebruikt hebben en geschreeuwd hebben dat mensen weg moesten. Een hoop andere agenten hebben ook niets gedaan, die liepen met hun schild vooruit schreeuwend dat iedereen weg moest. Zij hebben ook hun wapenstok ongebruikt gelaten. Als je de video’s goed bekijkt, zie je dat een hoop agenten niets doet maar alleen maar schreeuwt. Deze mensen wilden geen geweld gebruiken. Ook zij zagen hoe kansloos de demonstranten waren op het malieveld. De Yogi’s met hun ouders en kinderen, zijn totaal geen bedreiging.

Photo by Wesley Marçal on Unsplash

Vertrouwen weg

Dit is hen niet in de koude kleren gaan zitten. Een hoop van hen, hebben jarenlang hard gewerkt om een vertrouwensband op te bouwen in hun wijk met bewoners. Dat wordt met deze buitensporige acties in één keer teniet gedaan. Vooral omdat het om een vredelievende en liefdevolle demonstratie van weerloze burgers gaat.

Ik kan me heel goed voorstellen dat politieagenten het verschrikkelijk vinden om constant gebashed te worden, maar stop dan zelf met het bashen van demonstranten. Ik weet dat jullie de lange arm van de wet zijn en dat jullie verantwoordelijk zijn voor de handhaving. Ook wanneer deze wet onredelijk en inhumaan is.

In naam van liefde

Jullie weten waarvoor we demonstreren; voor de liefde en vrijheid met bloemen en vreugde. Wij geven niet op omdat we van mensen houden, van de vrijheid en van elkaar. Dus lieve mensen, iedereen is van harte welkom om aan te sluiten bij viruswaanzin.nl. Wij staan voor de vrijheid van iedereen en voor iedere generatie. Wij demonstreren in naam van Liefde.

— Lees op nos.nl/artikel/2338182-korpschef-baalt-van-constant-bashen-vakbond-zegt-dat-politie-vleugellam-wordt.html

Advertenties

Dit vind je misschien ook leuk...