Vlieland vissers

Dagje Vlieland

Prachtig Waddeneiland Vlieland 

Voor natuurschoon en rust, hoef je niet naar het buitenland. Nederland telt talloze natuurgebieden die de moeite waard zijn te bezoeken. Een voorbeeld daarvan is Vlieland.

Nederlands waddeneiland

Vanuit het westen is Vlieland het tweede bewoonde Nederlands Waddeneiland. Het eiland hoort bij provincie Friesland. Ten oosten van Vlieland ligt Terschelling. Ten zuiden ligt Texel.

Van de vijf bewoonde Waddeneilanden heeft Vlieland de hoogste duintop: 45 meter hoog.

Waddeneiland-fan

Als groot Waddeneiland fan moest ik een kijkje nemen op Vlieland. Helemaal toen ik hoorde dat Vlieland een fietseiland is, autotoeristen zijn hier niet toegestaan in tegenstelling tot Texel.

Geen autotoeristen

Waar iedere toerist in de auto stapt zonder echt iets te zien van de natuur. Lekker fietsen tussen de tjilpende vogeltjes en het gespetter van het water. Totale rust. En dan ook nog een heerlijk visje eten aan het strand, want daar staat Vlieland bekend om! Dat is toch HEERLIJK?!

Liefs Suzanna

Vlielands Volkslied

Er ligt aan ’t ruwe Noorzeestrand

Beschermd door duinenrij

Een plekje grond in omtrek klein

Gering ook van waardij

Hoe klein het echter ook mag zijn

Wij houden ’t hoog in eer

Geen land op aard’ dat meer bekoort

Geen plekje boeit er meer

Vlieland, Vlieland te midden der zee

Voor Vlieland, voor Vlieland een hiep hiep hiep hoezee

Voor Vlieland, voor Vlieland een hiep hiep hiep hoezee

Vlieland kaartvuurtoren op Vlielandfietsen op VlielandAlleen maar fietsen op Vlielandvissersboten op Vlielandstaatsbosbeheer op Vlieland vissersboten op VlielandDennebos op Vlielandvissers op VlielandVlieland stramd

Dit vind je misschien ook leuk...