Stel heeft ruzie

Dat zei ik toch?!

Daar gaan we weer. Wéér een discussie, nog net geen ruzie maar het gesprek is erg verhit. Geschreeuw, gestamp, met deuren gooien.  En oh ja, nu wordt er ook nog gescholden. “Waarom begrijpt niemand mij?” stampvoet je….

Want ik heb gelijk en ik weet dat ik gelijk heb, alleen ik krijg geen gelijk. Dat weet jij maar je wil het niet weten. Waarom luister je nou niet?!

Okay, zelf weten, eigen schuld. Zoek het dan ook maar zelf uit.
Nou wil je het ook zelf allemaal uitvinden. Ik had nog zo gezegd… Doe het nou niet!

vrouw slaat man grappig

Dan lijkt het goed te gaan. En dan denk ik. “Oeps zat ik toch verkeerd. Maar ik weet nog toen ik…”, en dan gaat het fout. Totaal de mist in. En nog veel erger dan dat ik zelf zou denken. Heel erg de mist in. Heel vervelend dat ik toch geen gelijk had, want het was veel erger uitgepakt dan ik dacht.

Dan komt er weer een gesprek, dit keer veel rustiger. Je zegt sorry. Ja, dat ging toch niet zo als verwacht was. En dan brandt het op mijn lippen. Maar ik zeg het niet. Ik houd me in. Want jij weet dat ik al die tijd gelijk had. Maar ik doe niets, ik denk alleen maar. Hoe lekker is het om te zeggen.

DAT ZEI IK TOCH?!!

Maar ik laat het, want ik weet, ik heb die fout ook zelf gemaakt, jij moest het ook zelf leren en er zelf achter komen. Weer wat geleerd, zeg maar. Dan maar helpen de zooi op te ruimen, dan weet je dat ik het beste met je voor heb en dat ik niet boos op je ben. Zo van: “Geeft niet, iedereen maakt wel fouten, ik ook, ik help je weer op de been.” En dan komt het toch weer goed, samen.

blij stel

Follow Suzanna’s world on WordPress.com

Dit vind je misschien ook leuk...