De griepgolf komt eraan, maak jezelf sterker

Het is oktober en net als elk jaar zal er weer een griepgolf zijn. Een griepgolf is onvermijdelijk maar we kunnen ons wel voorbereiden.

Wat je kunt doen

Versterk je immuunsysteem:

  • Vermijd stress, stress heeft als nummer 1 een negatieve impact op je gezondheid, stress verlaagt je immuunsysteem. Stress zorgt voor adrenaline en vervolgens cortisol. De cortisolproductie onderdrukt het immuunsysteem. Je staat dan continue in de “overlevingsstand” en je kunt dan niet herstellen of virussen bestrijden. Mediteer, yoga of sport om te ontspannen zodat je lichaam zich kan herstellen.
  • Draag zo min mogelijk een mondkapje, want je eigen CO2 inademen schijnt heel slecht te zijn. Te kort aan zuurstof in je bloed kan desastreuze gevolgen hebben. In Duitsland schijnen inmiddels vier kinderen te zijn overleden vanwege zuurstofgebrek, ik weet niet in hoeverre dat waar is maar het is niet onmogelijk.
  • Niet je handen kapot wassen want je huid is je eerste afweersysteem van je lichaam, stop met je handen disinfecteren en je huid kapot maken.
  • Sport regelmatig, ga elke dag een wandeling maken. Sport, ren en zweet lekker, door te trainen zul je je beter en fitter voelen. Doe dit min. 3 keer in de week.
  • Eet gevarieerd en gezond, stop met junkfood, koekjes en snoepgoed. Houd gezonde eetgewoontes op na.
  • Vul je vitamine- en mineralen tekorten aan; zink, quercetine, vitamine C en vitamine D.

Volhouden

De meeste mensen weten dit wel maar vinden het lastig om dit toe te passen.

Mijn suggestie is: neem kleine stapjes, verander niet in ene je gehele leefwijze maar neem gezonde alternatieven aan en pas 1 ding per keer aan. Hou deze 1e aanpassing 21 dagen vol, voordat je een andere aanpassing doorvoert.

Kijk of je het vol kunt houden, want de aanpassing moet een gewoonte worden. Met gezonde gewoontes kun je je immuunsysteem op peil houden. En met een sterke immuniteit kan je virussen weg boxen.

Liefs Suzanna

Dit vind je misschien ook leuk...