De nieuwe wereld van binnenkort

Bedrijven en ZZP-ers failliet, werknemers raken hun banen kwijt, de economie stevend af op een recessie die echt iedereen gaat raken. Alleen de rijken niet, want die kunnen drie keer zoveel betalen om uit eten te gaan en naar het buitenland te vliegen, uiteraard. Daarbij komt ook nog dat er verplichte discutable maatregelen zijn aangenomen waarvan het nut niet van bewezen is, echter is het niet houden aan deze “regels” als strafbaarfeit in het wetboek van strafrecht vastgelegd. De voorspellingen zijn niet mals, voor twee maanden lockdown zullen we met zijn allen een recessie van jaren tegemoet gaan.

Verplichtingen

We gaan een nieuwe wereld tegemoet, waar mondkapjes in het OV verplicht worden, 1,5 meter afstand houden en met permanente ingeperkte burgerrechten. Wanneer dit in het ov verplicht wordt, zullen er snel maatregelen volgen voor fietsers en automobilisten, niets is meer veilig. Ook hier geldt dat de grondwet ingeperkt wordt in het belang van de ‘nationale veiligheid’ en onder die noemer is het mogelijk ook jouw auto aan regels te onderwerpen. Daarom is het bij wet mogelijk om mensen die niet uit hetzelfde huishouden afkomstig zijn, te bekeuren. Omdat de nationale veiligheid in gedrang is (dit moet nog wetenschappelijk bewezen worden, ondanks dat is deze maatregel bij wet vastgelegd). Daarmee is het dus ook mogelijk iedereen die met de auto reist een verplichting op te leggen tot het dragen van een mondkapje in de auto. Je kunt denken dat je mijn verhaal met een korrelzout moet nemen, maar wie had nu gedacht dat BOA’s zonder tussenkomst van het officier van justitie je huis kunnen binnen lopen?! Dat gebeurt nu wel. Daarom zijn andere maatregelen ook niet ondenkbaar.

Verplichte vaccinatie staat lijnrecht tegenover het recht van de onaantastbaarheid van het lichaam, artikel 11 van de Nederlandse Grondwet:“Ieder heeft, behoudens bij of krachtens de wet te stellen beperkingen, recht op onaantastbaarheid van zijn lichaam”. Deze zin bevat de inperking zelf “krachtings de wet te stellen beperkingen”. Daarmee kan dus de onaantastbaarheid van het lichaam ingeperkt worden. En dat is erg eng. Het komt er dus op neer, dat wanneer de overheid dat nodig acht, zij ons daartoe kan dwingen. Rechtsadvocaten en juristen zien dit niet zo snel gebeuren. Echter gaat mij het om dat de mogelijkheid bestaat dat het afgedwongen kan worden. Dat is waar ik voor vrees.

Kwestie van tijd

Als je de cijfers mag geloven, is het belangrijk dat iedereen hierbij stilstaat. Hoeveel economische schade wil je aanrichten om 10 doden per dag te redden. En voordat je antwoord, controleer eerst het aantal gebruikelijke doden per dag zonder Corona. Ter vergelijking; de griepepidemie in 2014/2015 duurde 21 weken lang en daarbij stierven 65.000 doden, toen was er ook geen lockdown. De economie heeft nog nooit zo’n harde klap gehad als nu.. Doe zelf research en doe je eigen conclusies. Vroeg of laat gaat iedereen hieraan geloven. De depressie staat voor de deur.

Dit vind je misschien ook leuk...