person in black hoodie sitting on train bench

De routekaart

Hebben jullie de routekaart ook gezien? Valt er niemand iets op? Valt er jou iets niet op? Bekijk hem maar rustig door. En probeer tussen de regels door te lezen en naar jezelf te betrekken: wat betekenen deze “regels” voor mij?

Waar is de “terug naar normaal” fase? Ik word er enorm angstig en kwaad van: de routemap gaat er van uit dat we voor altijd 1,5 meter afstand zullen houden. Het gaat uit van de Positieve testen per 100.000 inwoners per week <50. De status begint bij waakzaam. Wanneer er 1 iemand in een week positief test dan gaan we al naar de “waakzaam” fase. Weet je wat dit inhoudt?

greyscale photography of woman wearing long sleeved top
Photo by Kat Jayne on Pexels.com

Noodwet goedgekeurd

Dat we voor altijd 1,5 meter afstand moeten houden volgens deze route. Onze overheid wil dat we nooit meer in contact met elkaar kunnen komen, elkaar nooit meer knuffelen. Binnenkort zullen we mondkapjes moeten dragen wanneer de spoedwet begin November goedgekeurd wordt. Dan kunnen we ook niet met elkaar communiceren. Niet meer glimlachen en ook niet met elkaar praten. De mondkapjesplicht is slechts het begin, de sancties van het elkaar knuffelen of je vriend (met wie je niet samenwoont) een kus geeft zijn niet mals. Twee weken gevangenisstraf, laat dat tot je doordringen; 2 weken omdat je “te dichtbij kwam”.

Mijn hart en gevoel volgen

Ik heb enorm mijn best gedaan om mensen te waarschuwen. Ik ben opgepakt geweest, heb in de gevangenis gezeten (deed niks, ik stond gewoon, ik hield zelfs ander halve meter afstand, volgde de commando’s van de politie op maar werd evengoed opgepakt) omdat ik voor mijn vrijheid op kwam, daarna ben ik nog naar talloze spontane bijeenkomsten geweest. Ik heb altijd mijn hart en gevoel gevolgd, een ander halve meter afstand maatregel zal iedereens hart breken, deze afstand is onnatuurlijk. Mensen worden tegen elkaar opgezet; ouderen, jongeren, allochtonen, horeca, klanten, studenten en meer.

man tattooed praying
Photo by Ric Rodrigues on Pexels.com

Intentie

Sommige mensen houden van knuffelen, aanraking, een arm op je schouder, een arm om je op te vangen of je te ondersteunen en van een schouder om op uit te huilen. Ik volg mijn hart en die zegt dat dit fout is. Een duistere energie omringt ons en probeert ons te breken en dat is niet een virus. Dat zou nu toch wel duidelijk moeten zijn; er is geen intentie om ons ooit weer terug naar normaal te brengen. Deze fase ontbreekt totaal aan de routekaart, met dat vooruitzicht zie ik de toekomst van Nederland somber in.

Liefs Suzanna

Dit vind je misschien ook leuk...