De “sociale” beproeving van de eeuw

Wat is er sociaal aan dat er van de gezonde mensen wordt ge-eist dat ze hun burgerrechten moeten inperken zodat een groep kwetsbare mensen niet eerder sterft?!

Mijn familie ziet mij als de risicogroep, mijn allergietesten zijn net bingokaarten en ik ben van kindsafaan asmatisch en onder doktersbehandeling geweest. Op gluten na, zou ik overal allergisch voor zijn: katten, honden, pinda’s, noten, stofmijt, rupsengif, insectenbeten, bijen, wespen enzo enzo.

Elf jaar geleden belande ik in het ziekenhuis door een allergische reactie op antibiotica voor een ernstige longonsteking. Ik heb dat amper overleeft en toen ben ik gestopt met medicijnen. Sporten, gezond en gevarieerd eten en sindsdien heb ik nergens meer last van. Ik merkte dat ik in het begin last had van ontwenningsverschijnselen van de medicatie. Zo verslavend en slecht was het voor me.

Ik ging sporten; grotere longcapaciteit meer gezonde longen, was mijn beredenering. Goed eten, vitamines slikken om weerstand op te bouwen, naar buiten gaan om hard te lopen en genieten van de buitenlucht. De eerste paar maanden, sprongen mijn longen open. Wat deed dat een pijn zeg! Ik rende mijn benen uit mijn lijf en forceerde mijn longen te ademen. Door de adreline sprongen mijn longen open, dat deed pijn maar het werkte!

Ik werd sterker en gezonder en sindsdien heb ik geen last meer, geen medicatie, bij stress mediteren, gezond eten en sporten. Ik eet alles wat ik wil en laat me niet leiden door een bingokaart van mogelijke voedselallergieën, satésaus, veganistische notenburgers, pindakoeken, pindakaas, studentenhaver, melk, zuivel en meer. Ik heb al 14 jaar een kat en ik knuffel elke hond die geknuffeld wil worden.

Voor mij hoeven er geen mensen te overlijden omdat ze te laat behandeld worden of 300 miljoenen mensen een hongersdood omdat ze niet aan eten kunnen komen door lokale lockdowns.

Voor mij hoeft een ander geen mondkapje te dragen omdat ik misschien ziek zou kunnen worden. Voor mij hoeven grootouders niet hun kleinkinderen niet meer knuffelen, voor mij hoeft NIEMAND 1,5 meter afstand te houden. Kom maar weer knuffelen en ga weer genieten van het leven en van elkaars gezelschap. Sterker nog, ik knuffel lekker mee!

Als ik dood ga, dan ga ik gewoon dood en daarvoor hoeven er geen economiën of landen voor kapot!

Als ik ziek word, word ik gewoon ziek en dat is een risico die ik zelf wil nemen! Net als dat ik uit vliegtuigen spring, bungeejump en ga paragliden. HET IS MIJN LEVEN!!! En een ander kan niet bepalen wat ik wel of niet mag doen met mijn leven, dat kan mijn vriend niet, mijn familie niet en al helemaal geen overheid!

Dit vind je misschien ook leuk...