Curacoa met dolfijnen zwemmen

Het is nu al weer vijf jaar geleden. En ik mis het heel erg. Dushi, Curacoa… Ik heb daar met dolfijnen gezwommen en gedoken. De dolfijnen die rond het eiland zwemmen worden gevoerd en verzorgd door het dolfijncentrum. De meeste dolfijnen zijn daar geboren en zijn vrij om rond te zwemmen in de lagunes, de baai, om het eiland en naar de zee. De dolfijnen kunnen naar open zee zwemmen maar de meeste blijven rond en om het eiland omdat ze verzorgd worden en eten krijgen. De dolfijnen hebben in het dolfijn centrum menselijk vrienden die hun regelmatig in de open zee op visite komen. De mensen nemen dan wat te eten mee en de dolfijnen komen eten, knuffelen en kletsen met hun mensen.

In het wild

Er zijn ook wilde dolfijnen, daarom moet je altijd op je hoede zijn, maar de meesten zijn tam geworden doordat ze bij de dolphin aquarium te eten krijgen. Hun “humans” komen hun bijna dagelijs voeren en knuffelen, dit is natuurlijk afhankelijk van de toeristen. Worden ze veel geboekt dan gaan ze vaker….
De eerste keer dat ik in het water lag en een “wilde” dolfijn zag, was op 8 meter diepte. Ik had niet zo’n zin om te duiken en ik lag lekker hoverend met mijn gear in het water een beetje voor me uit aan het staren. Te wachten tot we dolfijnen zouden zien. Het water op open zee was koud, maar daar trok ik me niets van aan. Ik zat vrij hoog, iedereen was diep naar beneden gedoken. De gids had gezegd dat dolfijnen een beetje lui zijn en geen zin hadden om naar beneden te duiken, vandaar dat ik zo lekker hoog zat.

Erg nieuwsgierig

En ja hoor, opeens zwommen er een vijftal “wilde” dolfijnen om me heen. De dolfijnen waren erg nieuwsgierig. Een moeder met een kleintje kwamen bij me kijken en ze kwetterden tegen me. Ik hoorde de hoge klikkende geluiden en het baby’tje keek me nieuwsgierig vanachter haar moeder naar me. Ik kon mijn ogen niet geloven, ik had nog nooit een klein baby dolfijntje gezien! Het was fantastisch! Beide maakten krakende hoge geluiden naar me en gooide hun koppen naar achter zo van: ” Waar is het eten?!” Ze keken langs me heen, naar mijn armen en naar mijn handen. Op het moment dat ik mijn handen voor me hield, zwom de moeder tegen mijn handen aan alsof ze geaaid wilde worden. Ze waren overal, achter me onder me, ze zwommen naar me toe en keken me nieuwsgierig aan. Een van hen kwam heel dichtbij en zwom langs mijn bovenlijf al kwetterend en piepend. Vrolijk en snel dartelend in het water. Ik was zo verbaasd dat ze toenadering zochten.

Nieuwe vriendjes

Toen realiseerde ik me iets. Dit waren dezelfde dolfijnen uit het aquarium, de dolfijnen kunnen in en uit het basin komen en rond het eiland zwemmen. Ze komen terug naar het basin omdat ze verzorgd worden en te eten krijgen. Soms namen ze nieuwe vriendjes mee! Ik was een dag eerder al in het basin geweest en ik had al met dolfijnen gesnorkeld. Dit waren dezelfde dolfijntjes. Ik had toen vriendschap gesloten met een van de dolfijnen, die bleef de hele tijd bij me kwetteren en kletsen. Ze zwom me achterna en ik zwom met speelgoed door het basin. Ze nam me continue mee naar haar emmer met vis en ze kwetterde dat ik haar te eten moest geven, wat een deugniet! Ik mocht haar aaien, eten en later een kusje geven. Later verdween ze de zee in, ik was een beetje teleurgesteld en bezorgd dat haar iets zou overkomen maar dat hoort bij de natuur.  Ze zouden later op de avond terug komen om te slapen en om te eten, had de gids verteld.

Prachtig

Ik vond het idee prachtig, deze dieren konden vrij rond zwemmen in de lagunes die verbonden zijn met de zee en ze konden altijd terugkomen om te eten. Ik zal het geluid van de dolfijnen niet meer vergeten. De hoge tonen en het vrolijke gedartel van de dolfijnen in het water. Super mooie zoogdieren zijn het en het allermooist zijn ze, wanneer ze vrij zijn!kusje dolfijnen

Dit vind je misschien ook leuk...