stress

Door stress niet kunnen werken

Je bent gestrest want je dochtertje van 2 ligt met 39 graden koorts op bed, je moeder is gevallen en ligt in het ziekenhuis. Daarnaast weigert ze haar medicatie omdat ze “het niet lust”. Je vader rookt als een ketter, heeft longemfyseem en wordt razend wanneer je hem probeert te overtuigen te stoppen met roken. Je man gaat vreemd wat de reden is dat hij nu niet thuis is bij jullie dochtertje van 2, dat met 39 graden koorts thuis in bed ligt.

Fysiek en mentaal op

Je bent al naar de huisarts geweest maar die geeft aan dat je het rustig aan moet kijken. “Genoeg water drinken en af en toe een waterijsje”. En dan je zoon, die is net 17 en hij is net begonnen met studeren. Hij zal vanavond toch niet thuis komen en anders is hij wel stronken. Zo gaat het nu al een maand. Elke dag is steeds weer hetzelfde en je staat er helemaal alleen voor. Je bent mentaal en fysiek helemaal op.

Ziek melden dan maar

En je werk? Het gaat niemand wat aan, dus meld je je de volgende dag maar ziek. “Gewoon een griepje” zeg je dan. Maar er speelt veel meer…

Dit overkomt iedereen wel eens. HC Health heeft hier een blog over gepost n.a.v. een NOS nieuwsbericht. Wil je meer weten lees dan verder op HC Health.

Dit vind je misschien ook leuk...