St Bavo kerk voor de Mug

Eens een mug

Altijd een mug, zeggen ze wel. Een mug is een bijnaam voor een inwoner van Haarlem. Ik ben een geboren mug, nu ben ik een Mokumer. Deze Mokumer besloot naar Haarlem te gaan. Het zou zonnig weer worden en dus besloot ik op visite te gaan bij een lief mugje, mijn zusje.

Elke Mug naar de Bistro’s en lunchrooms De Grote Markt Haarlem, Sint Bavo Kerk

Het was uitstekend weer om door het centrum van Haarlem te wandelen. Ik kwam hier als klein kind vaak, als student vaker. Dan ging ik met Jorinde en een paar vrienden een biertje drinken aan de Grote Markt. Dat kon tot diep in de nacht uitlopen.

Nu jaren later, liep ik weer over de Grote Markt. Ik kwam hier vaker maar nu was het prachtig weer om een wandeling door het centrum te maken. Mensen genietend van hun lunch op de terrasjes van de lunchrooms en de bistro’s. Dit is de plek waar je kwam als Mug, inwoner van Haarlem als het mooi weer was. Groepjes jongeren bij de Albert Heijn en bij de Mc. Donalds, lachend en schreeuwend. Elkaar achterna rennend, kletsend over koetjes en kalfjes.

Monumentale schoonheid

Elke keer weer als ik in Haarlem kom, vergaap ik me aan het monumentaalschoon en haal ik herinneringen op uit mijn jeugd. Ook ik had hier gestaan met mijn vrienden en klasgenootjes en ook ik had gegild en gelachen. Ik glimlachte. “Wat gaat de tijd snel”.

Mijn telefoon ging, het was mijn zusje of ik eraan kwam. “Ik ben nu bij de Tempelier, ik ben er bijna”, en ik hing op.  “Even doorstappen, Suz. Niet zo treuzelen, ik heb nog een halve dag om gezellig te kletsen en misschien uit eten te gaan”. En dat was het ook. De volgende keer kom ik iets eerder want dan kan ik langer blijven. Time flies when you’re having fun… Tot de volgende keer! xxx

Liefs Suzanna

Follow Suzanna’s world on WordPress.com

Dit vind je misschien ook leuk...