Gouda Kamphuisen siroopwafelfabriek

Siroopwafelfabriek Kamphuisen

Vorige week was ik met collega’s een dagje naar de siroopwafelfabriek in Gouda. Want ik had een prijs gewonnen op werk. Ik had 100 euro aan tegoed gewonnen. Aangezien ik de prijs gewonnen had op het werk, vond ik het toepasselijk om deze met mijn collega’s te delen. Van het prijzengeld, kon ik vier tickets kopen voor mijn collega’s voor de siroopwafelfabriek in Gouda. 

Siroopwafels fenomenaal

Normaal gesproken zou ik niet naar deze siroopwafelfabriek zijn gegaan. Maar met collega’s was dit een leuk excuus om meer quality time met elkaar door te brengen en lol te maken. Ik heb het super leuk gehad. En ik moet toegeven… de siroopwafels waren fenomenaal! Vooral als ze net uit de siroopwafelfabriek komen, heerlijk warm en heerlijk krokant. Het is ook niet zo gek dat deze siroopwafels over de hele wereld bekend zijn. Dit zijn geen stroopwafels maar siroopwafels van Kamphuisen. Het recept is een eeuwenoud geheim:-).

De experience

De fabriek is gevestigd in het centrum van Gouda, aan de Marktplein. In het weekend is daar een grote brasserie met kaas en andere bezienswaardigheden. De winkel en de ingang van de fabriek is aan datzelfde plein.  Achterin de winkel achter een gordijn, begint de experience met een animatie. Daarna word je door een gids naar de fabriek geleid. Daar wordt het proces uitgelegd. Je kunt verschillende smaken siroop proeven, vervolgens zie je het hele proces, hoe de stroopwafels gemaakt worden. Je mag zelfs het deeg kneden. Het hele proces is geautomatiseerd. De gids neemt je mee in het proces. In de laatste kamer van de tour, vind je de kluis met het geheime recept. Na veel geploeter, kreeg mijn collega het voor elkaar de kluis te kraken!! Als beloning kreeg ze een extra goodiebag.  Om uit de kamer te komen, kon je van de glijbaan.

Customized siroopwafel

Van al die siroopwafels om je heen krijg je trek! Het einde van de tour werd afgesloten door een eigen zelf gemaakte siroopwafel. Met spekjes, hagelslag en andere lekkernijen om je stroopwafel mee te versieren. Al met al was het een hele leuke ervaring, en nu…

Nu neem ik geen genoegen meer met een gewone stroopwafel.. Als je de siroopwafels van Kamphuisen hebt geproefd, wil je niet meer anders! Die krokante bite, de zoete vulling..

HEERLIJK!!!

Even op zoek gaan naar waar ze te koop zijn….. :-/

Liefs Suzanna

 

Siroopwafels drukkerij:-)

Heerlijke siroop op de wafeltjes!

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...