Immuungeheugen verwante virussen

Dag Lieve mensen,

Bij deze de laatste update van viruswaanzin, ik heb de tekst van Viruswaanzin in een vertaalprogramma gekopieerd en ik snap er geen bal van, maar dat is niet zo erg. Ik ga hier een dagje voor uittrekken om het voor mezelf begrijpelijk te maken maar de kans is groot dat dit mijn pet te boven gaat. Maar hier is een vertaalde versie van de engelse tekst op viruswaanzin:

Menselijke virussen

“SARS-CoV-2 is het coronavirusagens van de COVID-19 pandemie die hoge sterftecijfers veroorzaakt.
De wijdverspreide menselijke coronavirussen OC43, HKU1, 229E en NL63 daarentegen hebben de neiging om slechts milde symptomen te veroorzaken.
Deze studie toont aan, door in silicoanalyse, dat deze gewone menselijke virussen naar verwachting het immuungeheugen tegen SARS-CoV-2 zullen induceren door het delen van eiwitfragmenten (antigeenepitopen) voor presentatie aan het immuunsysteem door MHC klasse I.
Er wordt een lijst van dergelijke epitopen gegeven.

Foto door CDC op Pexels.com

Immuniteit virussen

Het aantal van deze epitopen en de prevalentie van de gewone coronavirussen suggereren dat een groot deel van de wereldbevolking al een zekere mate van specifieke immuniteit tegen SARS-CoV-2 heeft, zelfs zonder door dat virus te zijn geïnfecteerd.
Voor het induceren van bescherming zijn boostervaccinaties die de bestaande immuniteit versterken minder veeleisend dan primaire vaccinaties tegen nieuwe antigenen.
Daarom moet bij de discussie over vaccinatiestrategieën tegen COVID-19 het beschikbare immuungeheugen tegen verwante virussen in aanmerking worden genomen”.

Foto door cottonbro op Pexels.com

Dit vind je misschien ook leuk...