Griezelverhaaltjes | Jettys denkbeeldige beste vriend

Hoi!

Ik ben Jetty en ik ben al vijf. Mijn ouders zeggen dat ik al groot ben want ik plas niet meer in mijn bed. Dat deed ik vroeger wel maar toen kende ik Hans nog niet. Hans is mijn allerbeste vriend. Mijn zus Helena zegt dat Hans niet echt is, maar dat klopt niet. Ik kan Hans zien, Helena niet. Als ik hem kan zien dan is hij toch echt?

Hans is heel wijs en hij weet ook veel geheimpjes. Elke avond komt de nieuwe vriend van Helena, Patrick langs en dan gaan ze met elkaar worstelen.  Mama zegt dat ik naar mijn kamer moet als Patrick er is. Ik begrijp niet helemaal waarom. Maar Helena frunnikt wel vaak aan Patricks gezicht. Ze doen een beetje raar.  Hans zegt dat ze met elkaar sessen of zo. Wat is dat eigenlijk? Mijn mama werd een beetje verlegen toen ik het aan haar vroeg. Toen ik zei dat Hans dat me vertelde, moest ik voor straf naar mijn kamer. Mama zei dat ik niet moest liegen. Maar dat vind ik niet erg, want Hans is op mijn kamer.

Mama wordt heel erg boos als ik op blijf om met Hans te spelen, dan spelen we verstoppertje. Eén keer kon ik Hans niet vinden, maar dat kwam omdat hij vals speelde. Hij had zich in de ijskast verstopt, maar dat mag helemaal niet!  Ik zei dat we alleen in mijn kamer konden verstoppen maar Hans luisterde niet. Gelukkig zat hij niet vast en kon hij er nog uitkomen. Hans was zo blij dat ik hem uit de ijskast gered had!

Ik ben hem weer! Nu moet ik Hans zoeken. En wat een goeie plek heeft hij gevonden! Hij zat in Patricks buik verstopt, ik heb mama’s keukenmes geleend om Hans te redden. Hans zegt dat ik zijn allerbeste vriend ben. Nu is het mijn beurt om te verstoppen. Ik kan niet zo snel een goede plek vinden want ik kan niet zo goed zien. Ik heb allemaal rood spul van Patrick in mijn oog. Dus ben ik in de grote bak met het koude eten in de schuur gekropen. Beetje koud hier maar Hans gaat me hier niet zoeken! Goed ben ik, hè?! Dat is vreemd? Ik word een beetje slaperig.. een klein tukje doen kan toch geen kwaad?”

Deel 3 – Jetty’s beste vriend

Deel 1 – Het enge schilderij
Deel 2 – Het is hondenweer

Deel 4 – TBC

Liefs Suzanna

Dit vind je misschien ook leuk...