Koningsdag vieren met de Spoedwet opkomst, Burgerrechten weg

Fijn hé Koningsdag?! Heerlijk en vergeet vooral wat er nu ECHT aan de hand is.

Dit is een regelrechte aanslag op de vrijheid van de Nederlandse burger. Deze wet is niks om trots op te zijn!! Terwijl het schapenvolk als vee in de rij staat voor een oranje tompouce, werkt onze overheid aan een spoedwet om hard op te kunnen treden tegen overtredingen.

Ondemocratisch en ongrondwettelijk

De nieuwe wet moet een einde maken aan de, volgens juristen, ‘onhoudbare’, ‘ondemocratische’ en ‘ongrondwettelijke’ noodverordeningen. Ingaan tegen de Grondwet is alleen toegestaan als het wettelijk is vastgelegd – dat is bij de noodverordeningen niet het geval. Vandaar dat onze overheid daar nu mee bezig is. De overheid is bang dat wij weerstand zullen bieden. Deze wet past de grondwet aan zodat het mogelijk wordt om burgerrechten tijdelijk in te perken. Dat kan betekenen dat burgers makkelijker gestraft kunnen worden als ze coronamaatregelen niet opvolgen.

young woman with a megaphone
Foto door Pressmaster op Pexels.com

Dus ga maar lekker Koningsdag vieren! Zoals onze koning al zei: “Ik hoop dat dit de allerlaatste Koningsdag thuis van de geschiedenis zal zijn”….  krijgt meteen een dubbele betekenis.

Geen festivals meer

Je kunt volgend jaar toch lekker niet meer feesten. Dit is wat er gebeurd als je je vrijheid inlevert. Jullie vulden toch vrijwillig de OLVG app in, je bent toch bereid je vrijheid en je privacy op te geven voor “veiligheid”, dan moet je ook niet klagen dat je niet meer naar festivals kunt. In het kader van de veiligheid, kun je niet meer naar festivals gaan. En omdat het risico te groot is voor verzekeraars… volgend jaar ook niet meer! En wie weet helemaal nooit meer, want tja, wie had gezegd dat je je vrijheid terugkrijgt?

Burgerrechten afgestaan

Mensen kom op voor je vrijheid, nu vooral deze aan alle kanten van ons afgepakt worden. De grondwet maakt daar binnenkort korte metten mee. Denk na.. Is dit de wereld waarin je je kinderen en kleinkinderen in op wil laten groeien, ontnomen van hun burgerrechten omdat JIJZELF niks gedaan hebt?! Als je niet opkomt voor je eigen rechten, doe het dan voor je kinderen. Denk daar maar eens aan.

man wearing brown suit jacket mocking on white telephone
Foto door Moose Photos op Pexels.com

 

antequam incipias, consulto; et ubi consulueris, facto opus est
(Be)zint eer gij begint

 

Bronvermelding:
https://www.nrc.nl/nieuws/2020/04/27/spoedwet-voor-noodmaatregelen-a3997955

Dit vind je misschien ook leuk...