Koningsdag Vrijmarkt Westergastfabriek Amsterdam 2018

Koningsdag Vrijmarkt Amsterdam Westergastfabriek

“Lekkere cupekeeks te koop!” stond er op een bordje getekend. Een meisje verkocht op Koningsdag zelfgemaakte cakejes “volgens oma’s ricept” had ze geschreven, zo een schattige spelfout. Kinderen met zelfgemaakte kroontjes, oranje shirten en jassen. En overal “oranje”. De aankleding van oranje vlaggetjes was erg bescheiden dit jaar, maar dat kon de sfeer niet drukken. Rennende kinderen met speelgoed, hun ouders die met buurtbewoners een praatje maakten onder het genot van een biertje. “Lang leve de Koning en koningin!” werd er geproost.

Het bleef heel netjes, geen uitbundig gezuip maar gezellig gekneuter. Rondrennende kinderen en ouders die in de steek gelaten waren door hun kinderen, wachtend bij hun kleed op kopers. “Ze waren vanochtend nog hier maar ze zijn nu al weer weggelopen, met hun vriendjes spelen”, zei een ouder die een elfenboekje aan me gaf. Ik schoot in de lach. “Zo was ik zelf vroeger ook”, lachte ik . Haar zoon en dochter zouden met Koningsdag hun speelgoed verkopen maar waren er vandoor gegaan met buurtvriendjes en vriendinnetjes.

Kinderen die met elkaars koopwaar speelden en over het parkeerterrein van het Westergastfabriek met autootjes en fietsjes rondrenden. Lekker springen op het springkussen en een hotdog eten bij de hotdogkraam.
Ook zag je kinderen hun speelgoed weggeven aan elkaar.  “Wil jij deze knikker hebben?” vroeg een meisje aan een ander meisje dat knikte. “Alsjeblieft, mag je hebben”. Dat was zo schattig.

Daarnaast waren de muzikale talentjes en de ministreetdancers aanwezig. Zij lieten een spectaculaire performance zien. Vrijmarkt is altijd gezellig in Amsterdam. Vooral voor de kinderen is het een leuk moment om met zijn alleen het Westegastfabriek op te fleuren en te verblijden. Want dat was het uiteindelijk, super gezellig en mensen waren blij. Dag lieve buren, tot volgend jaar!  xxxxx

kroontjes afgedaanCupcakebarDSC_0025kinderenJongen met hondGeef wat je wilknuffelbeerMeisje met wit tasje verkoopt spulletjesonderhandelaartjesstoere _kinderenministreetdancerPlastictorentaartjesvrijmarktvermoeide verkoperSpringkussen

Dit vind je misschien ook leuk...