family doing grocery shopping

Nieuw verdienmodel voedingswaren Lidl

Hier kan ik me zo druk om maken. Lidl heeft een nieuw verdienmodel bedacht. Voedsel op de uiterste houdbaarheidsdatum voor een spotprijs verkopen aan de betalende klanten.

human holding a bread
Photo by Flo Maderebner on Pexels.com

Deze voedingswaren zouden normaal gesproken naar de voedselbank gaan, nu wordt het verkocht. Op die manier kunnen mensen die het hardste nodig hebben omdat ze het niet kunnen betalen, er niet meer aankomen. Ik word hier zo verdrietig van. De meeste mensen kunnen nu niet eens meer aan brood komen.

Uitverkocht

Voornamelijk in deze moeilijke tijd waar de allerarmste bijna alles in hebben moeten leveren, merkte ik dat er met deze mensen geen rekening houden werd. Tijdens de lockdown kochten mensen alle wc papier, zeep en havermout op. Een ander kreeg niks. En dat gebeurde overal. Mensen die aan het hoarden waren geslagen, gewoon puur omdat ze het konden betalen. Alles in de supermarkten werd verkocht, raakte op en er bleef amper wat over.

assorted vegetable lot
Photo by Matheus Cenali on Pexels.com

En nu zie je dat waar geld aan te verdienen valt, bedrijven instappen en uitbreiden. Waarom zouden ze eten gratis weggeven als mensen er ook voor willen betalen? Als Lidl hiermee begint, dan zullen andere supermarkten ook volgen. Het is net of niemand wat kan schelen. En dat vind ik nog het allerergste.

Liefs Suzanna

woman standing beside pineapple fruits
Photo by Artem Beliaikin on Pexels.com

Bronvermelding:
https://nos.nl/artikel/2345595-lidl-stunt-met-producten-op-uiterste-houdbaarheidsdag.html

Dit vind je misschien ook leuk...