person holding a burning news paper close up photography

Onzinnige administratie rompslomp horeca-ondernemers

Dit is heel vervelend, voor iedereen. Het NOS-bericht van vandaag ging over het volgende: “horeca-ondernemers zouden slordig met de contactgegevens omgaan. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft de afgelopen weken tientallen klachten ontvangen van mensen die een horecagelegenheid hebben bezocht. Volgens de Volkskrant zouden de lijsten waarop de namen en telefoonnummers achter gelaten werden, van tafel naar tafel gaan, zodat iedereen deze kon overnemen”, aldus het NOS-bericht van vandaag. Heel vervelend en denigrerend, de NOS moet ondernemers weer uitlichten en te kakken zetten. Over wat belangrijk is zoals de wereldwijde anti-pedofilie, anti-kindermisbruik en anti kinderhandel vrijheidsmarsen en de anti-spoedwet agenda van de Tweede Kamer hoor je NIKS.

man reading burning newspaper
Photo by Danya Gutan on Pexels.com

Anoniem

Ik snap sowieso niet waarom mensen hun echte contactgegeven opgeven uit vrije wil zodat ze straks gedwongen opgenomen kunnen worden bij 1 “besmetting” omdat je er “geweest” bent. Iedereen weet dat de mortaliteit van dit virus rond de 0,1% is. En dat is nog vrij hoog ingeschat ook! Daarbij zul je ook nog een behoorlijk ziektebeeld bij moeten hebben zoals longwegeninfecties, obesitas, suikerziekte en een medisch verleden om risico te lopen en aan het virus te sterven. Om die reden en omdat de overheid verplichte quarantaine op het oog heeft, zou ik persoonlijk de gegevens niet naar waarheid achterlaten. Of beter gezegd pertinent weigeren, dan maar anoniem aan tafel.

photo of guy fawkes mask with red flower on top on hand
Photo by Pixabay on Pexels.com

AVG-proof CRM systeem

Het is begrijpelijk dat dit niet een kwestie van onwil is om deze data te beveiligen maar een kwestie van dwang vanuit de overheid dat elke ondernemer deze gegevens moet vragen. Als bareigenaar WIL je deze gegevens helemaal niet vragen, het je is opgelegd. Daarmee word je gedwongen een AVG-proof systeem op te zetten bij de kassa, terwijl je daar helemaal nooit mee te maken hebt gehad. Het is ook jouw taak niet om deze gegevens te willen bewaren. Je bent een horecaondernemer geen adminstratieve- of callcenteronderneming. Als je als ondernemer klantbestanden wilde opbouwen dan had je daarvoor gekozen en niet voor deze halfgebakken maatregel, die je veel tijd en geld gaat kosten.

two smiling women sitting on wooden bench
Photo by ELEVATE on Pexels.com

Suggestie

Toen bedacht ik mij iets: als mensen hun gegevens niet in willen vullen, dan zijn er geen gegevens die je kunt te bewaren! Dan hoef je ook niet aangeklaagd te worden voor een AVG-overtreding!
Als niemand iets WIL invullen maar je bent het wel verplicht het te VRAGEN, dan is dat de oplossing :
Geef gewoon iets duidelijker aan dat ze niets hoeven op te geven maar dat je het wel MOET vragen.

Bovendien scheelt je dat een hoop onzinnig werk, veel mensen vullen fictieve gegevens in. Heel vervelend om alle Grappenhausjes, de Jongetjes, Schoutentjes en Rutjes steeds weer in de papierversnipperaar te moeten gooien. Het is maar een ideetje, ik hoop dat je hier iets mee kunt!

photo of maneki neko figurine
Photo by Miguel Á. Padriñán on Pexels.com

Dit vind je misschien ook leuk...