Over mij

Dag lieve mensen!

Welkom op mijn blog. Mijn naam is Suzanna Ruff, vrienden en familie noemen mij Sueline, dat is mijn roepnaam. Alsof één naam niet genoeg was, besloten mijn ouders me ook nog een roepnaam te geven:-). Ik ben geboren en getogen in Haarlem. Nu woon ik met mijn vriend en kat, in Amsterdam. Ik heb de opleiding HBO Tekstschrijven in Diemen afgerond en ik heb gefreelancet als journalist. 

Suzanna's World
Smile, it’s the key that fits the lock of everybody’s heart!

Ik ben een liefhebber van teksten schrijven, van poëzie tot proza. Ook ben ik gek op fotograferen, fitness, zwemmen, gamen, anime, manga, horrorfilms uit alle delen van de wereld, Asian-pop en Japans te leren.

Daarnaast hou ik van creatief bezig te zijn, zoals knutselen, kleien, tekenen, schilderen, met de spuitbus rommelen:-) en in de aarde te wroeten voor mijn plantjes.  Ik ben opgegroeid in een huis met een tuin dus ik hou wel van plantjes en natuurschoon.

Dromen

Als klein meisje was ik een fantasierijk en dromerig kindje. Ik ben nog steeds klein van stuk en nog steeds fantasierijk:-). Via mijn creativiteit en het schrijven op mijn blog, kan ik mensen mijn fantasieverhaaltjes en dromen vertellen.  Ik wil iedereen meegeven dat het goed is om dromen te hebben. Dromen geven je hoop, om ergens naar toe te leven. Natuurlijk is het is niet altijd makkelijk, omdat je tegen gehouden wordt door je angsten. Ik wil je laten zien dat je deze angsten kunt overwinnen, door ze juist wél te doen. Mijn dromen staan op mijn bucketlist, en het is een lijstje van spannende sporten. Hoe dat zo gekomen is, vertel ik hier. Het begon toen ik nog heel jong was.

Engeltje

Als klein meisje had ik bewondering voor vogels, want die konden vliegen. Ze kunnen hun vleugels uitslaan en overal naar toe vliegen, neerstrijken en de omgeving verblijden met hun zang. In tegen stelling tot mensen hebben ze prachtige vleugels. Je kunt je wel voorstellen dat ik toen ik in de kerk voor het eerst een engelbeeld zag, ik helemaal verkocht was. Dat zijn fantasie wezens die kunnen vliegen! Sindsdien heb ik een verzameldrang om me te omringen met beeldjes van cherubijntjes en engeltjes.

Vleugels

Maar mensen kunnen niet vliegen, wist ik als klein kind. Ik kende het verhaal van Icarus en dat gaf me geen hoop. Totdat mijn oom Jan, mij stiekem mee nam op een detavlieger-tandemvlucht. Mijn moeder mocht dat natuurlijk niet weten, want ik was pas 8 jaar. Hij vloog heel laag over de grond zodat hij meteen kon afstappen, maar dat was voor mij genoeg om besmet te raken met het adrelinevirus. Ik wist vanaf toen, dat mensen wél konden vliegen.

Druk, druk, druk

Nu ik wist dat het kon, droomde ik bijna elke avond van de vrijheid in de lucht. Toen ik eenmaal wist dat dit soort sporten bestonden, maakte ik voor mezelf een lijstje. Ik zou wachten totdat ik volwassen was. Want mijn ouders werden al gek bij het idee dat ik als kind in een muur van 4 meter hoog zou klimmen zonder harnas, laat staan dat ik uit het vliegtuig mocht springen. Ik ging naar school, daarna studeren en ik vond een baan. Door de alledaagse dingen vergat ik het lijstje. Druk, druk, druk, dag in dag uit.

Lucky girl

Ik heb veel geluk gehad want ik ben omringd door lieve mensen die mij steunen in wat ik doe. Ze vinden het niet leuk dat ik de vliegdrang heb, maar ze staan altijd voor me klaar. Daarom ben ik een blij mens, wanneer je me een keer ziet, denk je: “OMG, wat is die druk!” hahahaha.

Bucketlist come true

Mijn bucketlist begon toen ik op mezelf ging wonen. Ik kan het me nog heel goed herinneren, ik had mijn spullen gepakt want ik ging verhuizen naar Amsterdam. Tijdens het inruimen van mijn kast, vond ik mijn lijstje! Eerst dacht ik “Nee, dat kan ik niet maken, ik kan toch niet gaan skydiven of freediven, dat is onverantwoord”, en toen dacht ik. “Wacht even, niet iedereen durft deze dingen te doen maar ik wel”. Dat was het begin van het uitvoeren van mijn bucketlist. Wat staat er op mijn lijstje? Hier zijn de belangrijkste punten:

Wat ik tot nu toe gedaan heb, zie je hier op mijn blog. Ik kan dingen afvinken en nieuwe uitdagingen toevoegen. Elke keer probeer ik weer iets nieuws, waarvan ik denk dat ik niet kan. En wanneer het wel lukt, voelt dat als een overwinning. Ik wil je meegeven, dat jij dat ook kan doen. Weet je wel hoe goed je je daarbij voelt, wanneer er iets onmogelijks in jouw ogen, wél lukt.

JE VOELT JE FANTASTISCH!

Doe wat je leuk vindt! Ik zeg het je: Ready, set, go!

Thumbnail

“Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do.

So throw off the bowlines.
Sail away from the safe harbor.
Catch the trade winds in your sails.
Explore. Dream. Discover”.


Mark Twain

Liefs Suzanna

Follow Suzanna’s world on WordPress.com

Advertenties
Spread the love!