Paardrijden Manege Elzenhof Texel

Op vakantie naar Texel

Na een week vakantie op Texel te zijn, zijn we weer terug in Amsterdam. Ik kijk met veel plezier terug op onze vakantie. Dit is mijn zesde keer op Texel, ik ben de afgelopen vier jaar elk jaar naar Texel gegaan. Omdat ik een echte Tesselfan ben net als mijn vriend. Wanneer we er net van terug zijn, willen we altijd meteen weer terug. De rust, het strand, het bos, de frisse denne- en zeelucht, lekker eten, shoppen en ruim twee uur reistijd, maakt Texel voor ons de ideale vakantieplek. Elk jaar kijken mijn vriend en ik uit naar ons vakantie op Texel. Dit jaar gingen wij met mijn zwager en zus. Met zijn vieren verbleven wij in het hotel het Gouden Boltje in Koog, waar we heerlijk vertoefden.

Manege Elzenhof Texel privélessen

Elke dag van onze vakantie, op zondag na, hadden we paardrijles. Wij, mijn zus en ik, mochten we van Andiamo, een oud lief mannetje, leren paardrijden met hem. Af en toe liet hij duidelijk merken dat ik onduidelijke en tegenstrijdige commando’s gaf. Teugels laag houden en aandrijven, was het belangrijkste. Lieve Andiamo liep mooi de instructies en na een paar keer, begreep hij wat de bedoeling was. Vooral draffen was superleuk. Het had bij mij even geduurd voordat ik het in de gaten kreeg wat het ritme was. Andiamo liep al een paar keer te blazen dat ik het niet goed deed. “Gek mens, zo moeilijk is het toch niet”, leek hij wel te blazen. Het ging al stukken beter nadat we zonder zadel hadden gereden. Gelukkig had hij het me al snel vergeven want na de rit knabbelde hij aan mijn handpalm. Dat was zo schattig!!

Lieve Andiamo leert mij rijden op Texel

Sterke kerel Andiamo

Eén keer was hij vreselijk geschrokken, maakte hij een sprongetje en rende in galop weg. Ik liet de teugels vieren zodat hij de ruimte kreeg om om zich heen te kijken. En ik ging staan om evenwicht te houden en wanneer het nodig was eraf te springen. Maar dat was niet nodig, lieve Andiamo is een sterke kerel en heeft zich goed groot gehouden. We konden de les weer rustig vervolgen met een paar aanpassingen. Af en toe liet hij weten dat er een vlieg verwijderd moest worden, dan schraapte hij met zijn hoef “Kom op mens, haal de vliegen weg”. Ook de andere paarden zijn schatten, ik mocht tijdens de bosrit op Kiowi rijden en mijn zus reed op Sterre.

Schouderklopjes

Kiowi keek tijdens het rijden mij af en toe nieuwsgierig aan. Ik moest aan hem wennen want ik zat een stuk hoger en hij liep veel fitter en lichtvoetiger. Hij zag ook wel dat ik niet streng was en mijn aandrijvingen waren net schouderklopjes. Het duurde even voordat ik in de gaten kreeg hoe ik Kiowi aan kon sturen. Kiowi is een stoer jong mannetje met lange benen. Prachtig om te zien, een trots en mooi paard en hij luistert heel goed.

Lief paard Texel

Mooie bosrit

Met de bosrit reden we met zijn allen door het bos en ik heb zo genoten!! De frisse lucht, het dennenbos en achter de duinen hoor je de golvende branding. Als ik er aan denk krijg ik, wil ik weer terug. De rust, de natuur, de dieren op het eiland, alles wat je in een leuk vakantieoord verwacht maar dan lekker dichtbij. Wie weet gaan we binnenkort weer terug, sowieso volgend jaar! Tot snel Texel! Tot snel lieve paardjes!!!

Liefs Suzanna

Rijlessen Andiamo Texel

Dit vind je misschien ook leuk...