grateful a heart persoonlijk verhaal

Dag lieve mensen!

In dit gedeelte van de website vind je verhalen die me persoonlijk aangaan. Dit zijn persoonlijke verhalen van mensen in mijn omgeving die ik gesproken heb. Het gaat over verhalen van familie, vrienden en kennissen of mezelf.

Herkenbaar persoonlijke verhalen

Dit zijn herkenbare verhalen van gewone mensen. Het is voor mij soms erg emotioneel om dit op te schrijven omdat ik veel herinneringen en gedachten weer ophaal. Het is voor mij een hele uitdaging om alles zo goed mogelijk te omschrijven. Eén van die verhalen is “Haar mama is haar hero”. Dit is het verhaal van een gezin dat door een hel is gegaan nadat ze onderweg op vakantie waren. Ik heb het gezin zo goed als mogelijk geprobeerd te omschrijven. Klik op het menu “family” en lees daar over mijn persoonlijke verhalen.

geheime deur in muur persoonlijke verhalen

Eigen jeugd

Daarnaast heb ik ook leuke verhaaltjes over mijn eigen jeugd, verhalen van mensen die elkaar naar alle waarschijnlijkheid ontmoet hebben en elkaar steeds mis gelopen hebben. Verhalen over dieren en natuur. Ik ben opgegroeid in een groenere wijk van Haarlem en nu ik in Amsterdam woon, ben ik de natuur des te meer gaan waarderen.

Elk huis

Ook ben ik als klein kind geboeid door de mensen die ik tegen ben gekomen met hun levensverhaal. Vrienden, kennissen, klasgenootjes, medestudenten en bekenden, iedereen die wat meegemaakt had. Ik ben zelf niet gelovig maar mijn oma uit Indonesië zei altijd: “Elk huis heeft zijn eigen kruis”. Ik begreep toen nog niet het gewicht van dat gezegde. Ik dacht dat ze altijd de kruizen in het huis bedoelde. Wij hadden ze aan de muur hangen en iedereen die ik kende ook. Maar dat was niet wat ze bedoelde. Tot ik als klein kind leerde te kijken en te luisteren naar andere mensen.

Jouw verhaal

Toen begreep ik niet wat ze bedoelde. Elk huis heeft zijn eigen kruis en elk mens heeft zijn eigen verhaal. En als je dat verhaal hoort, realiseer je je dat iedereen zijn eigen strijd aangaat naar geluk en een beter leven. Dat doet iedereen. Ik probeer het verhaal zo goed mogelijk te vertellen zodat je je kunt inleven in mijn karakters. Mocht jij jezelf in deze verhalen herkennen dan kan dat, dit zijn echte mensen. De wereld is mijn storyboard en jij speelt de hoofdrol. Jouw verhaal raakt mij.  Dank je wel voor je verhaal. XXXX

Liefs Suzanna