Persrechter Marjolijn Kramer vermorzelt het demonstratierecht

De Coronademonstratie toont gelijkenissen met een groter evenement en is daarom verboden volgens persrechter Marjolijn Kramer. Willem Engel van viruswaanzin.nl : “Ik ben vooral heel erg teleurgesteld en verbaasd. Het is ons grondrecht om te demonstreren. Dit verbod had niet mogen gebeuren”.

Op de vraag waarom de antiracisme-demonstratie op het Malieveld vorige week wel door mocht gaan, antwoordt persrechter Marjolijn dat de rechter nu alleen naar deze manifestatie heeft gekeken en dat de risico’s te groot zijn.

Foto door Ju00c9SHOOTS op Pexels.com

Vrijheidsmanifest verboden

Dit is verbazingswekkend: het malieveld kan ruim 70.000 demonstranten met de waarborging van 1,5 m onderlinge afstand opvangen. Honderden vrijwilligers en honderden gratis voorzieningen die beschikbaar zouden worden gesteld door podiumbouwers, sanitairevoorzieningen, ehbo’ers, horeca en honderden ondernemers die vrijwillig met hun zaak het manifest zouden komen steunen conform de coronaregels. Er was alles aangedaan om de veiligheid en de gezondheid van iedereen te beschermen.

Foto door Life Matters op Pexels.com

Geschiedenis geschreven

Of deze uitspraak gevolgen heeft voor evenementen en bijeenkomsten in de toekomst kon de persrechter niet zeggen. “Deze uitspraak geldt voor dit specifieke geval”. Dat is wat het NOS denkt. Maar iedereen kan wel een beetje nadenken.

Marjolijn Kramer heeft geschiedenis geschreven, naast Remkse heeft zij nu het recht van demonstratie de kiem ingesmoord. Daar kunnen haar kinderen, kleinkinderen en familieleden trots op zijn. Gefeliciteerd persrechter Marjolijn Kramer, je hebt het laatste beetje hoop uit iedere vrijheidsdemonstrant geperst. De vrijheid staat op het spel en zij heeft haar bijdrage geleverd. Dit is iets waar generaties nog lang over door zullen praten. Daar kun je trots op zijn, Marjolijn.

Maak je borst maar nat iedereen. Dit soort rechters zullen je berechten omdat je je niet aan de 1,5m hebt gehouden toen je je eigen moeder een knuffel gaf op straat. Want dat is de wet.

Welkom in de nieuwe wereld.

 

pexels-photo-3727568.jpeg
Foto door Anna Shvets op Pexels.com
Bronvermelding:

https://www.omroepwest.nl/media/32085/Rechter-over-het-verbod-op-de-demonstratie-tegen-coronamaatregelen-Het-Malieveld-is-in-deze-tijd-te-klein

Dit vind je misschien ook leuk...