AFF cursus Texel

Mijn eerste Skydive Accelerated Free Fall Cursus op Texel

WOOOHOOO IK BEN AFF GRADUATED!

Ja, ik sprong uit een goedfunctionerend vliegtuig. Waarom? Omdat ik altijd al wilde parachutespringen. Klopt het dat je ultieme vrijheid voelt? Wat zie je? Is een skydive een geweldige ervaring? Ik was verrast hoeveel plezier ik had, tijdens mijn Skydive Accelerated Free Fall Cursus op Texel. Het was fantastisch!!!

opstijgend vliegtuig Skydive Accelerated Free Fall Cursus Texel

De voorbereiding

Natuurlijk sprong ik niet zonder mezelf voor te bereiden. Eerst had ik AFF training in de tunnel in Roosendaal. Op dat moment was dat de enige windtunnel in Nederland. Inmiddels is er nog een andere tunnel in Utrecht.

Indoorskydiven

In Roosendaal heb ik indoor AFF training gekregen van gecertificeerde instructeurs. Ze hebben alles netjes en duidelijk uitgelegd, ze hebben me aangemoedigd tijdens mijn vluchten en er was ruimte voor wat fun. Het leukste vond ik instructie vliegen, fladder de instructeur achterna! Ik heb veel geleerd en kan indoorskydiven zonder instructeur. Het kostte me minder dan een uur indoorflight-tijd om dat niveau te bereiken. Nu ben ik een “frequent flyer” en kan ik goedkoper trainen.

skydive Skydive Accelerated Free Fall Cursus Texel

Stabiliteit

Goed indoorskydiven helpt als je uit een vliegtuig springt :-). Hoe stabieler je in de tunnel ligt, hoe beter tijdens de vrije val. Op 4 km naar beneden storten, biedt meer luchtweerstand dan in de tunnel. In de tunnel heen en weer fladderen vergt meer precisie dan in de lucht. Als je in de tunnel goed kunt sturen, kun je dat ook in de lucht. Denk er maar over na … Je wilt je geen zorgen maken over je stabiliteit als het belangrijkste is om je PILOTCHUTE TE PULLEN …

Wilde paniek

Wanneer je op youtube naar AFF-fails zoekt, kom je youtube-video’s van rondtollende AFF studenten tegen, die in wilde paniek hun parachute vergeten te openen, hun instructeurs kwijtraken, spinnend op hun rug terecht komen om dan gered te moeten worden door hun instructeur. Om dat te voorkomen, besloot ik eerst een tunnelrat te worden voordat ik uit een vliegtuig sprong. Er is veel dat je niet kunt beïnvloeden wanneer je in de lucht bent, maar een stabiele lichaamspositie is één ding dat je KUNT. Ik wilde zo goed mogelijk voorbereid zijn voordat ik sprong.

2

Geweldig

Ik heb nooit geweten hoe geweldig skydiven had kunnen zijn, dit is één van de leukste dingen die ik tot nu toe gedaan heb. Ik krijg vaak de vraag of ik niet bang was. Nee, je bent te druk met het leren van de basisprincipes van parachutespringen en de freefall-oefeningen. Je hebt geen tijd om aan iets anders te denken. Je bent te druk met het volgen van instructies en je houding te controleren dat je geen tijd hebt om bang te zijn; de vrije val zal een instinct activeren om te overleven en je bent gedrilld hoe te reageren (en het wordt er echt ingestampt, reken maar!).

Mijn spron tracking Skydive Accelerated Free Fall Cursus Texel

Skydive Accelerated Free Fall Cursus avontuur

Met meer sprongen, krijg je meer ervaring en vertrouwen in je skydive-vaardigheden. En dan, wanneer je ontspannen bent, zul je de schoonheid van het parachutespringen zien. Je passeert wolken en vogels, je ziet piepkleine mensjes en rijdende auto’s onder je.  De wind die langs je lichaam raast, de regendruppeltjes van de wolken op je bril, de warme zon op je rug. Je kunt draaien, salto’s maken, vooruit en achteruit vliegen. Zodra je de vrijheid van parachutespringen hebt geproefd, zul je altijd naar de hemel kijken. Je zou het een keer moeten proberen. Wanneer start jouw skydive avontuur?  Check it out, check in, up down… GO!

Deze diashow vereist JavaScript.

Mijn eerste salto:-)

Follow Suzanna’s world on WordPress.com

skydive cursus texel aff accelerated free fall