Het verloren brilletje

Dag lieve mensen! Onder weg naar werk zag ik dit kartonnen brilletje liggen. Beetje sneu dat een kind dit kwijt is geraakt. Zeer creatief speelgoed, is het leukst, vond ik altijd zelf toen ik nog jonger was. Ik kwam toen op het volgende verhaaltje.

Liefs Suzanna

Niet zo leuk meer


Designed by Creativeart / Freepik

“Pang, pang, pang! Ik ben een bankrover! Handen omhoog!” schreeuwde een klein meisje. Haar kleine dreads met gekleurde elastiekjes bonsden op en neer terwijl ze in de rondte sprong. Ze had een kartonnen maskertje op haar hoofdje met brede elastiekjes vastgebonden. Haar kleine handjes had ze voor zich uit gestoken alsof ze daarmee aan het schieten was.

img_4461
Kartonnen brilletje met gebroken elastiekje

“Shayenne, schatje, met een pistool schieten is niet leuk”, zei haar moeder die naast haar met de kinderwagen liep. Ze had de boodschappen in het rek onderin de kinderwagen gelegd. Haar kleine zusje in de kinderwagen had een slabbertje in haar handjes en bij elke stap bengelde haar armpje op een neer.  Haar zusje lachte naar haar wanneer Shayenne, verbaast naast hen kwam lopen. “Waarom dan niet mamma?” vroeg Shayenne.

Haar moeder glimlachte.”Omdat wapens gebruikt worden om andere mensen pijn te doen”, zegt ze. “Er komt een kogel uit als je schiet en die kogel is bedoeld om op mensen of op dieren te schieten. Als je geraakt wordt moet je naar het ziekenhuis”, vertelde haar moeder. Shayenne pruilde haar lip. “Dat wil ik helemaal niet. Maar George zegt dat het stoer is om te schieten, net als politieagenten!” ze keek haar moeder vol verwachting aan.

Haar moeder glimlachte weer.”Ja, politieagenten moeten op boeven schieten om ze te vangen”, vervolgde haar moeder. Shayenne keek haar moeder verward aan. “Maar dat doet toch pijn?” vroeg ze. “Nou ze moeten wel want die boeven willen andere mensen pijn doen”, Shayennes ogen werden groot. “Nou zeg! Nu vind ik het niet leuk meer!” en gooide haar kartonnen maskertje in het achterzakje van de kinderwagen.

Haar moeder keek op haar horloge. “Maakt niet uit schat, we gaan thuis nog even samen Sesamstraat kijken”. Shayenne maakte een sprongetje “JEEEJ” riep ze. Ze verloor haar evenwicht en bonsde tegen de kinderwagen op. Haar zusje kirde wanneer haar zusjes dreads de kinderwagen invielen. Kleine handjes grepen Shayennes gezichtje en haar vast. Shayenne gaf haar een kusje. Haar moeder ving Shayenne zachtjes op en vervolgde haar verhaal alsof er niets gebeurd was. “Ja leuk hè. En je bent zo goed met tellen”, prijsde haar moeder haar aan.

“Eén, twee, drie, vier”, telde Shayenne. In haar handen klappend rende ze naar haar voordeur. Haar moeder en kinderwagen volgenden. Door de snelheid schoot het maskertje tussen de bekleding door op de grond, waar ik het een paar uur later tegen kwam. Ik hing het maskertje op aan een paal. Wie weet komt ze het maskertje nog halen.

girl in park
Designed by prostooleh / Freepik

Dit vind je misschien ook leuk...