Het was een mooie vlucht, zo hoog tussen de wolken boven het Texelse strand. Het stuur trilde door de zijwaardse wind boven de kust. Het vliegtuigje deinde op en neer door de turbulentie, maar ik was niet bang. Wel was ik bezorgd om mijn passagiers achterin. “Jullie zijn toch niet misselijk?!” riep ik naar mijn zus achterin, die rustig foto’s maakte. Ze schudde haar hoofd. “Nee, hoor. Het valt mee”, zei ze en maakte nog wat foto’s van mij en mijn instructeur die naast me zat. Mijn instructeur, Jos, vertelde me waar ik op moest letten en hoe ik moest sturen. “Rustige en zachte correcties”, vertelde hij.

Ik moest me echt inhouden want ik vond het superspannend. Dit keer zat ik achter het stuur in plaats van als cargo achterin met mijn parachutisten vrienden. Nee, ik was er niet uitgesprongen deze keer:-). Maar spannend was het wel; een skydiver achter het stuur, dat ging gelukkig goed.

Liefs Suzanna