Vrijheidsdemonstratie Den Haag | 18 Juli 2020 – Malieveld

Nederland in opstand en Sta op voor Vrijheid organiseerden 18 Juli om 12 uur een Vrijheidsdemonstratie op het Malieveld in Den Haag. De organisators van de demo: Tinus Koops en Marjon Wijenberg hadden het zonnige weer mee.

Een paar honderd man was bijeen gekomen en demonstreerde tegen de Coronaspoedwet en voor ieders vrijheid. De diversiteit van de groep viel enorm op. Verschillende mensen uit heel Nederland met verschillende ideeën die Vrijheid en Democratie als gemeenschappelijk gedachtengoed delen, verzamelde zich op het veld en maakte kennis met elkaar of zagen elkaar terug.

Gemoedelijke demo

De demonstratie verliep rustig. Dat was ook de opzet van de demonstratie (van elke demonstratie); vreedzaam verbinding maken, met liefde en geduld. Mensen maakten een gezellig praatje en luisterden enthousiast naar de sprekers. Er werden goede ideeën geopperd, er werd gesproken over de Coronacrisis en de onderdrukking van het volk door de maatregelen.

Iedereen voelt en ziet wat deze noodverordening aanricht. En we zijn er voorlopig nog niet van af. Daarom zijn dit soort demonstraties enorm belangrijk, niet alleen omdat we van nature sociaal zijn maar ook omdat we het nodig hebben. Want in deze nare tijden zoeken mensen steun bij elkaar onder gelijkgestemden.

Nederland in Opstand, Tinus & Marjon, heel erg bedankt voor het organiseren van de demonstratie en jullie continue inzet als vrijheidsstrijders van Nederland!

Liefs Suzanna

Dit vind je misschien ook leuk...