Wakker worden en kalm blijven

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Een hoop burgers en jongeren zijn al een tijdje wakker. En ze zijn laaiend. Alles wordt hen ontnomen, ze mogen niks en ze moeten van alles. Binnenkort moet iedereen in het OV een mondkapje dragen en toezichthouders willen met knuppels kunnen optreden. Stranden worden ontruimd wanneer het te druk is.

Beperkingen

Je burgemeester bepaalt of je wel naar het strand toe mag of niet. Terwijl diverse onderzoeken aantonen dat mensen bijna niet besmet raken in de buitenlucht. Maurice de Hond zegt dit vanaf dag 1 en krijgt nu eindelijk een beetje gelijk. Maar de wet schrijft nog altijd voor dat je in een cirkeltje op de grond mag zitten op 1,5 meter afstand van het andere cirkeltje op de grond.

Bewapend

En BOA’s willen wapenstokken. Wat denk jij dat ze met deze wapens gaan doen? Je koppie strelen?! Wat denk je dat er met je kinderen zal gebeuren als ze weigeren mee te werken, ze hebben immers een knuppel om te handhaven. De kinderen in IJmuiden vonden het ook onterecht dat hun vriend meegenomen werd omdat hij zich niet kon identificeren.

Gelukkig hadden deze mannen geen knuppels!! Met knuppels mogen de BOA’s verzet neerslaan. De theorie is dat ze alleen uit zelfverdediging dit mogen doen, maar iedereen weet dat dit niet altijd gebeurt.

Knuppelen

Wat denk je dat er gaat gebeuren als je weigert een mondkapje op te doen in het OV? Denk je dat een BOA met knuppel niks doet? Ik heb met eigen ogen mogen zien hoe Veronique haar tanden is kwijt geraakt, denk maar niet dat jouw kind veilig is.

De vraag is wat ga JIJ daaraan doen… word je nu eens wakker of zeg je nu : “Nee, dat overkomt mij niet”.

Als vuil behandeld

Accepteren is faciliteren; accepteren dat je je eigen park niet in kan, in een aangegeven cirkeltje liggen moet en wanneer het “te druk” is, weggestuurd worden. En wanneer je weerstand biedt mag je, wanneer de BOA’s wapenstokken krijgen, mishandeld worden omdat je “eigenwijs” bent.

BOA’s zijn namelijk handhavers van de wet, ook wanneer deze wet onredelijk en buitenproportioneel is. Vergeet niet, met de noodverordening ben je ingeperkt in je burgerrechten, denk maar niet dat je beschermd wordt door de wet. Het is dezelfde wetgeving die jou nu onderdrukt.

Bronvermelding:
https://www.volkskrant.nl/cs-b28c006b

https://www.nporadio1.nl/binnenland/23993-besmetting-met-coronavirus-in-de-buitenlucht-zeldzaam

https://www.volkskrant.nl/wetenschap/onderzoek-nauwelijks-kans-op-besmetting-in-buitenlucht~b28c006b/

https://www.telegraaf.nl/nieuws/578480185/live-amper-kans-op-besmetting-in-de-buitenlucht

 

Dit vind je misschien ook leuk...