Wat Pho | Op visite in Thailand

Tijdens ons familiebezoek aan Thailand, namen mijn zwager en zijn vrouw ons mee naar leuke toeristische uitstapjes. Eén van de bezienswaardigheden was Wat Pho in Bangkok. Dit is de tempel van de liggende Boeddha, voluit genaamd: Wat Phra Chetuphon Wimon Mangkhalaram. Dit is een belangrijke boeddhistische tempel in BangkokThailand. Met een beetje geduld en beleefd wachten (want iedereen hier gedraagt zich netjes), kun je een mooie foto maken van de liggende Boeddha en zijn grote tenen. Het bladgoud dat op de beelden geplakt is, is een offerande voor geluk. Het is prachtig om te zien hoe mensen in gebed gaan. Deze plek heeft ondanks dat het ongelooflijk druk is met toeristen, iets magisch.

Geschiedenisles

Wat Pho is de grootste en oudste wat in Bangkok met een oppervlakte van 80.000 vierkante meter. Daarnaast biedt Wat Pho onderdak aan meer dan duizend Boeddha-beeltenissen wat meer is dan enkele andere tempel in Thailand. Hier is de grootste enkelvoudige Boeddha-beeltenis te vinden: de liggende Boeddha (Phra Buddhasaiyas, Thai พระพุทธไสยาสน์). Deze liggende Boeddha is zesenveertig meter lang en vijftien meter hoog. De liggende Boeddha is rijkelijk versierd met bladgoud en met parelmoer op de ogen en voetzolen. De voetzolen tonen 108 voorspoedig gestemde afbeeldingen in een Chinese en Indische stijl.

Traditionele Thaise massage

De tempel wordt ook wel gezien als de plek waar de traditionele Thaise massage is ontstaan. In 1962 was Wat Pho het centrum van de scholing in traditionele Thaise geneeskunde en traditionele Thaise (kruiden-)geneeskunde en massages, nu is Wat Pho één van de grootste tempels in Thailand. Het Wat Pho-complex bestaat uit twee ommuurde gedeelten die in oost-westelijke richting gescheiden worden door een muur met 16 poorten! In het noordelijke gedeelte bevinden zich de liggende Boeddha en de massageschool. In het zuidelijke gedeelte vind je het boeddhistische klooster met woningen en een school. Voor meer informatie over Wat Pho lees verder op wikipedia.

 

Dit vind je misschien ook leuk...