Weerloos meisje, gezicht en tanden kapotgeslagen door politiegeweld Bevrijdingsdag 2020 Den Haag

Haar gezicht was opgezwollen, haar voortand was gebroken door de klappen van de politieknuppels. Een tenger blond jong meisje, een jonge dame, we stonden samen in de lift op het politiebureau in Den Haag. Ze zag er zo gehavend uit, dat ik ervan schrok, ze vertelde mij dat ze met haar phone bezig was toen ze neergeknuppeld werd. Ook toen ze al op de grond lag. Ze had een kanten strook op haar broek waar haar benen zichtbaar waren, haar huid was groenig, blauwig, ik kon de blauwe plekken van de bloeduitstorting door het kant heen zien. Dit was een weerloos kind, dat door agenten neergeknuppeld was. Als ik haar niet in de lift tegen was gekomen, had ik dit niet kunnen geloven;  haar gezicht had dikke plekken, haar tand kapot geslagen en haar benen waren blauw. Ik moest bijna huilen toen ik haar zag, dit was een weerloos meisje, ze deed net als ik niets verkeerd. Ze gebruikte geen geweld, ze was niet boos of agressief en nog werd ze met een knuppel bewerkt.

Burgers beknuppeld

Het werd me toen duidelijk, dit is de nieuwe wereld. Waar agenten burgers neerknuppelen, als vee opjagen en wanneer je blijft staan om te filmen, word je gewoon neergeslagen. Er stond een verbaasde oudere dame die net boodschappen had gedaan die niet meer weg kon komen. Zij moest ook de bus in. Ik stoorde mij enorm aan de Life-vloggers en bloggers die opnamens maakten van hun/onze arrestatie. Alsof ze aandachtsgeil waren en Likes wilden. Ik vond niet dat ze de ernst van de situatie begrepen, maar daar kan ik me in vergissen. Dat is mijn eigen perceptie geweest op dat moment. Daarnaast wil ik niet geassocieerd worden met de PVV’ers die in de bus zaten, aangezien ik het niet met hun – naar mijn mening fascistisch – gedachtengoed eens ben. Na 5 tot 6 uur op het bureau vastgezeten te hebben, konden we gisteren gewoon naar huis gaan en vandaag zijn we weer aan het werk.

Kinderen en senioren neergeslagen

Met het politiegeweld nog op mijn netvlies, begrijp ik echt niet hoe je in deze wereld een kind neer kunt zetten. Hoe kun je dat op je geweten hebben?! Je kinderen groeien op in een wereld waar opstanden en demonstraties keihard worden neergeslagen. Dat is de realiteit geworden. Dat werd mij wel duidelijk toen jongeren en seniore burgers hardhandig neergeknuppeld werden. Een senoire man werd met een bebloed voorhoofd naar een arristatiewagen gedragen. Ik was zo enorm geschrokken van het bloed en het politiegeweld.

Daar waar onze voorouders voor vrijheid hebben gevochten, is door de noodverordening in één keer teniet gedaan. En niemand wil het zien. Iedereen die niet voor zijn of haar burgerrechten opkomt, geeft zijn of haar vrijheden op en dat van alle generaties na ons. Hoe kun je, als ouders zijnde toezien hoe de vrijheden van je kinderen en kleinkinderen ingeperkt worden en ze straks moeten leven als vee! Mensen kunnen niet meer staken, geen bijeenkomsten meer, de 1,5 meter economie die afstand tussen mensen creëert en ondernemers bankroet laten gaan omdat de huur omhoog gaat, maar er niet meer verdiend kan worden.

De nieuwe wereld

Binnen enkele maanden gaan tienduizenden ondernemers failliet omdat de nieuwe economie voor veel ondernemers niet haalbaar is. Hun medewerkers raken hun banen kwijt, toeleveranciers raken hun afnemers kwijt en moeten hun eigen mederwerkers ontslaan. En als ze willen staken omdat medewerkers in hun loon gekort worden, kunnen ze onder het mom van de 1,5 meter in elkaar geknuppeld worden.

Lieve mensen, de nieuwe wereld is er en ik ben enorm verdrietig. Ik vind dit erg moeilijk om te doen, ik kan NIET geloven waar we nu met zijn allen in terecht zijn gekomen. Maar ik moet dit aan jullie vertellen. Ik ben zo teleurgesteld in iedereen die dit nieuwe normaal heeft helpen faciliteren. Mensen begrijpen gewoon niet wat er aan de hand is. Met de nieuwe spoedwet die de noodverordening vervangt, ben jij, je kinderen en je kleinkinderen Nederlandse burgerrechten kwijt. En dat wordt grondwettelijk (met terugwerkende kracht) vastgelegd. En je hebt niets gedaan om dat tegen te houden. Dat meisje in de lift met het kapotte gezichtje en beursgemepte benen, had je eigen dochter kunnen zijn!

Geen vlieg kwaad

Zelf heb ik geen kinderen en betaal altijd netjes mijn belasting, ik doe geen vlieg kwaad, ik heb geen hypotheek, geen boetes, geen schulden en ik ben bereid hard te werken om de kost te verdienen want ik krijg voldoening in het werk dat ik verricht; ik ben een trotse arbeider. Bovendien verafschuw ik geweld, sta ik open voor andere meningen en heb ik respect voor andere overtuigingen, ik hou van dieren en ik geef om mijn medemens. Daarbij komt nog dat ik geen verplichtingen heb naar een ander toe, mijn vriend en ik kunnen wanneer dan ook vertrekken omdat we niet gebonden zijn aan Nederland.

In tegenstelling tot andere mensen zijn wij vrij en hebben geen bezittingen. We hebben geen kinderen die naar school moeten, die een leven op moeten bouwen en we hebben geen huis gekocht waarvan de hypotheek nog moet worden afdragen, we hebben geen auto, geen duur telefoontje, geen dure kleding, wij geven daar niks om.

Geef niks om materie

Alles is materie, ik heb niets nodig, ik wil alleen vrij zijn. Daarom betaal ik niet met de pin, heb ik sinds vorig jaar november geen smartphone of internet mobieltje meer en nu heb ik door de lockdown ook geen baan meer. Ik heb nergens recht op maar ik wil ook geen uitkering, in de 21 jaar dat ik aaneengesloten gewerkt heb, heb ik nog nooit een uitkering aangevraagd, ook geen bijstand; ik ben bereid om ander zwaar werk te verrichten wanneer dat nodig is, ookal ben ik gediplomeerd tekstchrijver met 13 jaar werkervaring. Eerlijk werk is werk om trots op te zijn.

Mijn vaderland

Het enige dat ik wil, is mijn oude leven terug. En dat is niet meer. Maar ondanks alles, hou ik van Nederland. Ik ben supertrots dat ik mijzelf Nederlandse kan noemen, ruimdenkend, eerlijk, open en gelijke rechten voor iedereen. Het vrije Nederland, de rechtsstaat Nederland, mijn vaderland. Mijn opa’s en oma’s hebben voor mijn vrijheid gevochten, zodat ik in een vrij land kon leven. Maar dat bestaat niet meer. Dat is een illusie en dat is nu wel duidelijk. En het erge ervan is dat het overgrote deel van de Nederlandse bevolking dit gewoon heeft toegelaten of sterker nog; de 1,5 meter economie gefaciliteerd heeft door het te accepteren.

PS:

Dag lieve mensen, succes met het dagelijkse leven, het wordt een ieder niet makkelijk gemaakt en dit is nog maar het begin van het “nieuwe normaal”. Ik hoop dat u hier over nadenkt, aan hoe ernstig de situatie is in Nederland, nu de burgerrechten zijn ingeperkt. 

Berichtje aan mijn familie

Lieve mamma en lieve pappa en lieve zusjes, het gaat goed met ons. We zijn allebei gisterenavond heelhuids en veilig thuis gekomen, we hebben niks en niemand heeft ons pijn gedaan. Ik moet thuis van de schrik bekomen en zometeen slaap inhalen. Sinds ik thuis ben, heb ik geen oog dichtgedaan. Ik ben verdrietig, mijn mooie Nederland bestaat niet meer.

Liefs Suzanna

 

Dit vind je misschien ook leuk...