weekend vieren

Yes weekend !

Het is weekend, yesss !

Mensen racen vanuit kantoor naar hun auto’s want het weekend begint! Andere mensen lopen opgelucht naar de metro of tram. Heerlijk! Het weekend is begonnen!

pexels-photo-936018
“We mogen weer naar huis!”

Ja, maar dit keer, kunnen we de volgende dag wat langer in bed blijven liggen. Lekker uitslapen en genieten van “ons thuis”. Heerlijk thuis vertoeven met partner(-s) en geliefden. Lekker op de bank tv kijken of lekker rennen naar de bank in je pyjama:-).

Gewoon jezelf zijn.

In je thuiskloffie lekker achter je computer kruipen en youtubefilmpjes kijken. Of op 9gag grappige filmpjes over de laatste trends bekijken, gewoon omdat het kan. Ik betrap mezelf er ook op dat ik ’s ochtendsvroeg toch even 9 gag opga om lekker te lachen om de grappige meme’s en verhaaltjes van anderen. Je begint je dag goed met een lach, toch?! Daarna lekker naar buiten het park in of het centrum van Amsterdam inlopen.

Beetje buurten

Rond kijken wat er in allemaal in de buurt gebeurt. Een praatje maken met mijn overbuurvrouw en buurman die uit het raam hangt of die op een stoeltje zit op de stoep voor haar opengegooide huisdeur.

“Kom binnen, een bakkie leut bij me doen meid!” Roept ze in het Mokkums naar me (kopje koffie drinken). “Nee dank je wel buurvrouw, ik heb haast” Roep ik dan en dan ren ik haar bijna voorbij naar de Jumbo om boodschappen te doen. Vrolijke Surinaamse muziek uit de auto van mijn buurman die zijn auto voorrijdt bij de Jumbo.

“Hey Suzanna! Ik heb vanavond een barbeque bij de Horizon! Jullie zijn ook uitgenodigd” Roept hij. ‘Goed! Even boodschappen doen!’ Roep ik terug en verdwijn de Jumbo in. Natuurlijk ga ik straks wel even kijken, maar dat hou ik privé.

bier drinken in het weekend

Melvin wil geen publiek verslag van zijn feestje anders komen er te veel partycrashers, “Tegen de tijd dat dit online staat, is het feestje toch al geweest”, stel ik hem gerust. Ja, heel begrijpelijk.

Op het leven

Onderweg naar huis kom ik mijn benedenbuurman Hans tegen. Hij zit op de hoek van de straat op een klapstoeltje met een andere buurman een biertje te drinken. “Hey Suzanna! Wil je ook een biertje?! Oh nee, jij drinkt niet hè”, zegt hij tegen zijn vriend die naast hem zit. “Hey Aeron, Suzanna, traint en dan mag ze geen ongezonde dingen eten of drinken”, legt Hans uit.  Aeron knikt onder de indruk. “Dan heb je wel discipline!” roept hij uit. “Ik lust wel een biertje” En hij proost met Hans. “Op het leven”.

Ik lach en neem afscheid. Aeron en Hans gaan verder met hun gesprek. “Zie je op Melvins feestje”, Aeron en Hans knikken want zij zijn ook echt vrienden van elkaar, ik ben gewoon een buurvrouw die af en toe een praatje maak. Zo gaat het nou bijna elke week, mensen op straat op hun vaste plekje op de stoep, even kletsen en weer door.

kleine jongen met kat

Gezellig weekend

Gezellig hoor. Ik merk dat wanneer ze er niet zijn, dat het me dan wel opvalt of dat ik ze zelf mis. Ik heb dat vooral bij mijn buren naast me, die hebben twee schattige kinderen die soms over de schutting heen hangen en een praatje willen maken.

Vooral de jongste is heel nieuwsgierig naar mijn kat. Mijn kat, Snoepie, vindt kinderen leuk en duwt dan haar snuitje tussen de balustrade. Ibrahim steekt dan zijn kleine vingertje uit om haar snuit aan de raken. Snoepie, geeft zijn vingertje dan kopjes, waarnaar Ibrambim enthousiast begint te roepen en te lachen. “Mama, papa ik heb de kat geaaid, kijk nou mama papa!” Ik moet dan altijd lachen.

Leuk dat iemand zo blij kan worden van Snoepie. Gelukkig is Snoepie gespring en gejuich gewend (van mij uiteraard:-)). Daarnaast vindt ze het prachtig dat ze aandacht krijgt van een kleine mensje:-).

Zelfde Routine

Elke ochtend in het weekend wanneer ik mijn boodschappen doe, kom ik Ibrahim, zijn broertje en ouders tegen. Ze maken dan een wandeling of ze gaan naar hun opa en oma. Dan maken we een praatje “hoe het met de kat en met mijn vriend” gaat.

Zo gaat het bijna elk weekend wanneer de zon lekker schijnt. Buren komen dan naar buiten en zoeken elkaar op. Dat hoort een beetje bij het straatbeeld van een Amsterdamse volksbuurt, rondlopende buren die een praatje met elkaar maken. Dat zijn mijn buurtjes in het weekend. Een prettig weekend iedereen en tot snel!

Liefs Suzanna

Follow Suzanna’s world on WordPress.com

Dit vind je misschien ook leuk...