Zomertijd

Iedereen een Zonnige Zomertijd toegewenst!!😘Een uurtje eerder uit de veren! Kom op iedereen.

Niet zo suf, het leven is zo mooi. Kijk maar om je heen. De bloempjes bloeien, de vogeltjes zingen, de plantjes groeien. Alle dieren zeggen het is lente, tijd om lekker naar buiten te gaan. Kijk hoe schattig de vogeltjes een partner zoeken, ze zijn zo cute! Ook de homokoppeltjes zijn superschattig😁pexels-photo-729008.jpegVroeg in de ochtend maak ik een wandeling in het Vondelpark in Amsterdam. De vogeltjes tjirpen, een paar honden blaffen en een groep eenden kwaken naar elkaar in de vijver.

Konijntjes die uit hun holletjes kruipen en hun eten in het groene gras opknabbelen. Ze worden totaal genegeerd door een kater die in ‘t gras rondsluipt, omdat ze voor hem te snel zijn. De kater die op zijn beurt met een krullende en kronkelende staart een merel probeert te vangen maar daar ook niet in slaagt.european-rabbits-bunnies-grass-wildlife.jpgDe merel die zijn snavel ophaalt aan de kat en met een twijgje naar een nestje vliegt. Waar hij opgewacht wordt door zijn partner die het takje van hem overneemt en in het nestje steekt.

De aangelijnde hond die de kater ziet en naar hem blaft. En meegetrokken wordt door zijn baasje die steeds “Janssen af! Janssen Nee, stoute Janssen, laat Tommy met rust! Janssen kom nu mee”, schreeuwt. Trekkend aan de hondenriem en mij passeert. “Goede morgen, buurvrouw”, zegt ze en ik glimlach. “Goede morgen!” Inderdaad goede morgen en een fijne dag iedereen!

Liefs Suzanna

Dit vind je misschien ook leuk...